Skip to content

Betalingen doen met Lightning

Principes

đź’ˇ
Kleine betalingen doe je eenvoudig en snel met Lightning
đź’ˇ
Lightning met Wallet gebruikt een custodial wallet
đź’ˇ
Zet slechts kleine hoeveelheden bitcoin op deze wallet

Razendsnelle betalingen met Lightning

Om betalingen te doen is de Bitcoin blockchain niet ideaal. De kosten om een transactie te doen kunnen soms oplopen en het duurt altijd even voor een betaling bevestigd wordt. Met het Lightning netwerk kan je in een oogwenk betalen met bitcoin.

Een Lightning wallet opladen

Een Lightning wallet aanmaken en opladen met Blue Wallet is kinderspel.

Let op: plaats geen grote bedragen in deze wallet. Blue Wallet gebruikt voor Lightning een custodial wallet. Dit betekent dat je de sleutels niet meer zelf beheert. Blue Wallet doet dit voor je achter de schermen.

Ga terug naar de app van Blue Wallet. We maken opnieuw een nieuwe wallet aan. Kies voor Voeg nu toe en selecteer Lightning (tweede optie). Geef de wallet een naam en druk op Aanmaken.

ln-create

Blue Wallet toont je een back-up. Dit is geen kopie van je seed maar dient enkel voor authenticatie bij Blue Wallet indien je de wallet wil herstellen. Neem een foto van deze back-up of kopieer de URL die onderaan getoond wordt.

🚨
Blue wallet beheert het geld in deze wallet.
ln-backup

Je komt opnieuw terecht in het hoofdmenu. Open de Lightning wallet en kies voor fondsen beheren. Kies vervolgens voor Bijvullen.

ln-menu
ln-bijvullen

Kies de wallet van waaruit je het geld wil overmaken. Bepaal het bedrag om te versturen naar de Lightning wallet. Met de twee pijltjes kan je wisselen tussen BTC, sats of €. Kies opnieuw een fee voor de transactie. Druk op Volgende en Nu verzenden.

ln-tx

Nu wachten we af tot de transactie wordt bevestigd. In de volgende stap kunnen we hiermee aan de slag.