Koop bitcoin

Koop bitcoin
Photo by Fabian Blank / Unsplash

Principes

  • Begin met kleine bedragen om te starten
  • Ga verder in het traject om meer te leren over bitcoin
  • In een latere stap zullen we onze back-up verbeteren zodat je spaarpotje veilig blijft

Bitcoin kopen

Er zijn verschillende opties om je eerste sats te bemachtigen. Iedere optie heeft voordelen en nadelen. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden.

Optie Kosten Privacy
Flitz 1.5 % Goed
Bittr 1.5 % Ok
Relai 2.5 % Ok
Kraken 0.27 % Slecht

Spaarplan

Je eerste aankoop zal niet onmiddellijk in jouw bezit zijn. Eerst moet de overschrijving vanaf jouw bankrekening ontvangen worden en vervolgens moeten de bitcoin door het netwerk verstuurd worden naar je persoonlijk bitcoin adres uit je portemonnee. Wanneer jouw eerste aankoop bevestigd is, kan je met een geruster hart een automatisch spaarplan instellen.

Bitcoin is zeer volatiel. Proberen om een juist moment te kiezen om aan te kopen is zeer riskant. De beste manier om aan te kopen is om gespreid doorheen de tijd kleine hoeveelheden te kopen zonder naar de prijs te kijken.

Het bedrag van jouw spaarplan kan ik niet voor je bepalen. Denk eens na over je maandelijkse inkomsten en uitgaven. Hoeveel kan je iedere maand sparen? Hoeveel daarvan wil je graag sparen in bitcoin? Hou ook rekening met het feit dat bitcoin zeer volatiel is. Je hebt dus best een lange tijdshorizon. Bitcoin kopen met de bedoeling om binnen een paar maanden terug te verkopen is geen goed idee. Zet opzij wat je kan missen en probeer het minstens vier jaar aan te houden. Houd rekening met eventuele belangrijke aankopen die voor jouw in het verschiet liggen zoals de aankoop van een huis of belastingsaanslagen. Het zou jammer zijn om je spaarpotje te moeten gebruiken op een slecht moment.

In de volgende stap leren we meer over bitcoin wallets.


Terug naar overzicht -- Verder gaan